Ko su starosjedioci na Balkanu

2 Comments

  1. Kemal H. kaže:

    Jedno pitanje koje mi sad pada na pamet..da li je neko analizirao, na osnovu dosadašnjih rezultata istraživanja, koliki je otprilike mogao biti broj slavenskih doseljenika na zapadni Balkan i da li je uopće moguće napraviti takvu analizu..koliko je od tih doseljenika moglo biti grupe I2a, a koliko R1a..koliko sam mogao upratiti, čini mi se da velika većina pripadnika grupe I2a na ovim prostorima, vodi porijeklo od svega nekoliko muškaraca koji su živjeli prije možda oko 2000 godina..ako su potomci tih ljudi doselili ovdje nekoliko stotina godina nakon toga, vjerovatno njihov broj nije mogao biti nešto previše velik..e sad, da li je to nekoliko stotina, nekoliko hiljada, ili desetine hiljada?!..meni se laički čini da je neka od ove prve dvije mogućnosti vjerovatnija?! I nisam stigao upratiti, da li je diverzifikacija unutar grupe R1a slična kao kod I2a ili je veća? Evo, bio bih zahvalan kada bi se neko osvrnuo na ovo moje pitanje.

  2. Beograđanin kaže:

    Svaka čast gospodine Zukorliću, vaše poslednje video objave su pravo osveženjem, retko objektivan prikaz porekla i genetske strukture današnjih nacija na Balkanu, u moru neverovatnih gluposti koje se mogu videti na raznim YouTube kanalima.

    Svako dobro i veliki pozdrav iz Beograda

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Maksimalna veličina datoteke za prijenos: 2 MB. Podržane datoteke: image, audio, video, document. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Translate »